Een tweedehands motor kopen; zo doe je dat

Je hebt je motorrijbewijs gehaald. De volgende stap is het aanschaffen van je eigen motor! Het zoeken naar een goede tweedehands motor is een spannend avontuur. Hou je van snelheid, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een racemonster. Hou je van lekker op je gemak rondtoeren? Dan is een klassieker echt iets voor jou. Waar moet je op letten als je een tweedehands motor aanschaft en welke mogelijkheden zijn er? Om daar antwoord op te geven gingen we op onderzoek uit. 

Bekijk welk soort motoren je mag rijden met je motorrijbewijs

Het kan zijn dat je met je motorrijbewijs niet ieder type motor mag rijden. Zoek dus uit of je op alle motoren mag rijden of alleen op een middelzware motor of alleen op een lichte motor. De categorieën A1, A2 of A maken dit duidelijk. 

Let op je lengte

Het is erg belangrijk dat je een comfortabele houding hebt op een motor. Het is niet de bedoeling dat je krom moet zitten om bij het stuur te kunnen. Je moet je rug recht kunnen houden. Let daarom bij het uitkiezen van een motor op je lengte. 

Huur eerst een aantal keren een motor

Om erachter te komen welke motor echt bij je past kan het verstandig zijn eerst een aantal keren verschillende soorten motoren te huren. Zo krijg je een goed beeld van het soort motor waar jij je het fijnst op voelt. Zo weet je precies naar welk merk en type motor je op zoek moet gaan. 

Oriënteer je op het aanbod

Er is veel aanbod. Ga online op zoek en bezoek verschillende websites die motoren te koop aanbieden. Zo krijg je een goed beeld van de markt en van de prijzen. Ook een motor importeren kan een goede keuze zijn. De prijzen in landen als Duitsland en België liggen vaak aanzienlijk lager waardoor je met je budget vaak een betere motor kunt kopen. Wil je weten hoe je een motor kunt importeren? Kijk dan eens op EasyImport.

Geef een reactie