Zo krijg je de mooiste huid!

Wanneer je net start met huidverzorging kan het lastig zijn om te bepalen welke vorm van huidverzorging nou echt het beste is (en werkt!) voor jouw huid. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel merken en producten op de markt die allemaal beloven jouw huid babyzacht te maken en dat maakt de zoektocht niet makkelijker. Wat in dit geval de allerbeste oplossing is? Je huid eerst laten beoordelen door een professional. Een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut dus. Waarom kan je voor een mooie en babyzachte huid nou nog altijd het beste langs een professional kunt gaan? Dat vertellen we je in deze blogpost.

Kennis

We kunnen tegenwoordig natuurlijk heel veel online vinden maar niemand weet je natuurlijk beter te vertellen wat je nodig hebt dan iemand die er daadwerkelijk voor gestudeerd heeft en dagelijks binnen de wereld van de huidverzorging werkt. Zo ziet een huidtherapeut direct welke problemen er spelen bij jouw huid en hoe deze veroorzaakt worden. Daarna kan hij/zij natuurlijk ook direct vertellen hoe ze op de juiste manier opgelost kunnen worden. Vooral bij de meer opvallende huidproblemen raad TNO je aan om naar een huidtherapeut te gaan. Bij een ‘normale’ huid kom je namelijk prima weg met veel water drinken, gezond eten en een gemiddelde huidverzorgingslijn (inclusief SPF!) maar wanneer je bijvoorbeeld acne producten nodig hebt wil je echt niet gaan experimenteren met agressieve producten die mogelijk niet werken. Hoewel iederéén eigenlijk eens een bezoekje zou moeten brengen aan een specialist op het gebied van huidverzorging, zo weet je namelijk voor de aankomende jaren exact wat je nodig hebt aan producten en voorkom je dat je de verkeerde producten voor jouw huid gebruikt. Je hebt er tenslotte maar één!

Tussentijdse beoordelingen

Wanneer je een goede huidspecialist hebt gevonden is het verstandig om het niet bij één sessie te houden. Zo kan de specialist namelijk tussentijdse controles blijven doen en eventueel de producten tussentijds aanpassen wanneer het gewenste resultaat nog niet gerealiseerd is. Je kunt zelf natuurlijk ook wel voelen aan je gezicht en bekijken of er al verbeteringen zichtbaar zijn maar een specialist ziet natuurlijk altijd meer details.

Stok achter de deur

Een derde voordeel is dat je natuurlijk een enorme stok achter de deur hebt wanneer je een aantal sessies bij een huidspecialist op de planning hebt staan. Wanneer je investeert in deze sessies wil je ook alles uit je huid halen gedurende deze periode toch? Precies! Dit kan dus ook een grote motivatie zijn om elke dag weer netjes je producten aan te brengen ’s ochtends en ’s avonds en daarnaast een aantal slechte gewoontes (met een slechte invloed op je huid) uit je leven te verbannen. Dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid en voor veel mensen kan dit ook het laatste kleine zetje zijn wat ze nodig hebben om uiteindelijk een mooie huid te bereiken.