choppershop

De beste bobber modellen

Custom bikes hebben altijd een zekere allure gehad. Je rijdt in de volledige vrijheid die je zelf hebt gecreëerd. Je handen grof en vuil maken om het metaal precies goed te krijgen. Deze traditie komt voort uit Amerika waar ze altijd al een ‘no-nonsense’ attitude hadden. In de jaren twintig begonnen ze standaard motoren te bewerken om ze lichter of efficienter te maken. Vandaag de dag kun je ook zo een bobber kopen van een fabrikant. Zo heb je bijvoorbeeld erg goede yamaha bobber modellen. Als je het niet erg vind om in te leveren op werkplezier dan kun je zo een kant-en-klare model kopen. Zorg er wel voor dat je voor Japanse merken gaat want de Amerikaanse merken gaan er van uit dat je er zelf nog aan gaat werken.

Hoeveel CC heb je nodig?

Motoren heb je om hard op te gaan. Dan kun je kijken naar allemaal verschillende dingen. Choppers zijn geïnteresseerd in dat te doen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk onderdelen die niet nodig zijn eraf te halen maar je kunt ook kijken naar wat de motor (niet het voertuig maar het ding dat boem zegt) biedt. Daarvoor is het goed om te kijken naar hoeveel cc een motor heeft. Cc staat voor cubic capacity hetgeen betekent hoeveel ruimte een motor heeft om benzine te laten exploderen. Het heeft een direct gevolg op de kracht van een motor want des te meer capaciteit je hebt des te meer je kan. Een Kawasaki vulcan bike 750cc motor bijvoorbeeld zal bijna nooit ingehaald worden door een motor met maar een 200cc motor.

Onderdelen gezocht voor motor niet meer in productie

Sinds 2020 mag de hd sportster niet meer geproduceerd worden wegens nieuwe euro5 emissie regels. Het einde van een tijdperk is dit. De harley davidson sportster begon zijn leven in 1957 en had een voorganger in de sport en sport solo. De motor heeft een lang leven mogen genieten maar het is nog niet helemaal voorbij natuurlijk. De hd sportster vindt nieuw leven als een 2e hands collector item. Tuurlijk moet je misschien wat nieuwe hd sportster onderdelen kopen en installeren maar dat is voor de gemiddelde chopper natuurlijk geen probleem. Hd sportster zal altijd worden herdacht voor zijn unieke ironhead motor die tot wel 1100 cc wist te gaan. Harley davidson wisten altijd dat cc belangrijk was en in de sportster zie je dat terug.

Saddle bag weer populair door gta v?

Een saddle bag als standaard onderdeel van je motor heeft zijn voordelen en nadelen. Je kunt het gebruiken als tas maar het ziet er ook wel een beetje lelijk uit tegelijkertijd. Jarenlang heb je gezien hoe motors zonder enige saddle bag moeten doen aangezien motor-liefhebbers de nadruk leggen op hoe mooi en hard een motor gaat en een saddle bag hoort daar niet bij. Maar in één van de meest gespeelde spellen, gta v rijdt de hoofdpersoon rond op een motor die standaard een groene saddle bag heeft en die veel spelers niet zullen verwijderen. Dat heeft de saddle bag nieuw leven in geblazen aangezien nu een hele generatie ziet hoe cool saddle bags eigenlijk zijn. Persoonlijk zou ik je wel adviseren een bruine saddle bag in plaats van een groene te doen.

Geef een reactie