kitten

Dit komt er allemaal bij kijken als je een kitten in huis neemt

Niets is leuker of liever om te zien dan een kleine kitten. Het schattige kopje, het gepiep en onhandige gedrag laten ons smelten. Het aantal foto’s en video’s op internet met kittens en katten is niet voor niks zo hoog. De zorg voor kittens is de eerste weken voor mensen nog niet erg moeilijk, de moederpoes zal de zorg vaak goed op haar nemen. Pas bij het zien van problemen, hoeft er pas ingegrepen te worden. Maar wat brengt de zorg met zich mee wanneer je een jonge kitten aanschaft voor in huis? De zorg voor katten en kittens is gelukkig best makkelijk wanneer je weet wat je moet doen. Lees je daarom altijd goed in bij de aanschaf van een dier.

Wat heb ik nodig voor mijn kitten de eerste dag?

Een kitten zal veel willen spelen, slapen en eten. Het eerste wat je nodig hebt, is een reismandje. Hierin kan je de kitten naar huis of de dierenarts vervoeren. De kitten moet nog veel groeien dus het is van groot belang genoeg goede voeding ter beschikking te stellen zoals royal canin kitten. Een kitten drinkt gewoon water, als aanvulling kan er in de dierenwinkel speciale kattenmelk gekocht worden, dit zullen ze een lekkere snack vinden. Zorg ervoor dat er voldoende uitdagende kattenspeeltjes liggen in huis. De kitten zal op de tijden dat hij of zij wakker is alleen maar willen spelen. Een fijne plek om te slapen of verstoppen is ook van groot belang. De kitten moet zich kunnen terugtrekken. Natuurlijk is ook een kattenbak met goede vulling onmisbaar. Je wilt immers zo vroeg mogelijk beginnen met het kattenbak trainen.

Heb ik nog meer nodig?

De eerste dag zal je het met de hiervoor genoemde spullen wel kunnen redden. Maar er zijn nog veel meer dingen die je nodig hebt bij de verzorging van de kat. Wat je nodig hebt hangt natuurlijk ook van het ras af. Een langharige kat zal vachtverzorgingsproducten nodig hebben, terwijl de meeste kortharige katten de vacht zelf kunnen verzorgen. Kattensnoepjes zijn ook erg handig om in huis te hebben. Hiermee kan je niet alleen de kitten sneller kattenbak trainen maar ook belonen wanneer hij of zij lief is. Het is erg belangrijk om alvast anti wormen en vlooien middelen te hebben. De eerste weken zal dit vaak nog niet mogen of nodig zijn, maar je wilt hier niet te laat mee zijn.

Wat heeft de buitenkat nodig?

Misschien denk je wel dat een buitenkat juist minder verzorging nodig heeft dan de binnenkat. Niets is minder waar. Hoewel de buitenkat meer weg is, is deze ook meer blootgesteld aan gevaren. Zorg daarom bij buitenkatten dat je voldoende anti vlooien en wormen middelen in huis hebt. Laat je kat altijd inenten, maar doe dit vooral bij buitenkatten. Deze katten zullen buiten andere katten of andere dieren ontmoeten. Het is daarom belangrijk dat ze beschermd zijn tegen virussen of bacteriën. Bij de aanschaf van een kitten lijkt het buiten leven voor de kat nog ver weg, maar denk alvast na over verschillende kattenluiken. Buiten de traditionele kattenluiken zijn er tegenwoordig ook kattenluiken met een chip. Deze luiken herkennen de chip die in de halsband van de kat zit en laten de kat binnen.

Geef een reactie