koffie

Dit is waarom een uitklopbak onmisbaar is

De lekkerste barista koffie zet je met behulp van goede accessoires, zoals de koffiebonenmaler, de tamper en een melkkan. Maar ook niet onbelangrijk is de aanschaf van een uitklopbak. De uitklopbak is een ideale tool voor het opruimen van de resten koffie uit je apparaat. Als je koffie hebt gezet zal er altijd wat overblijven: dit valt in de uitklopbak. Uitklopbakken hebben een ronde of rechthoekige vorm met een speciale klopbar in het midden. Deze balk zorgt voor een tegendruk die ervoor zorgt dat de koffie gemakkelijk in de bak valt. Een uitklopbak, in het Engels een knockbox genoemd, is aan de onderzijde voorzien van rubberen randen, waardoor het uitkloppen van de koffie niet teveel herrie maakt.

Zo kies je de beste uitklopbak

Er zijn verschillende soorten uitklopbakken om uit te kiezen. Er zijn moderne versies in opvallende kleuren, maar ook wat meer onopvallende exemplaren. Het verschil in de knockboxes koffie zit hem in het uiterlijk en materiaal. Je kunt kiezen voor een uitklopbak van kunststof, hout en roestvrij staal. Wat je kiest is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur. Het materiaal van de uitklopbak moet in ieder geval gemaakt zijn van stevig materiaal. Let daarnaast ook op de aanwezigheid van rubberen randen of pootjes: hiermee zorg je ervoor dat het uitkloppen geen hinderlijk geluid creëert.

Uitklopbakken zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Wanneer je wilt investeren in een mooie koffiemachine zijn er heel wat opties om uit te kiezen. De koffiemachine en de koffie uitklopbak hebben vooral een praktische functie, maar het oog wil ook wat. Bekijk de uitklopbakken van verschillende merken, om te zien wat je mogelijkheden zijn. Wil je een uitklopbak die matcht bij de rest van de koffiemachine? Dan is het slim om naar de opties van het merk te kijken.