ooglaserbehandeling

Kosten ooglaserbehandeling in 2021

Wanneer je al je hele leven gebruik maakt van contactlenzen of een bril, dan kun je hier zelf wel de voor- en nadelen van invullen. Maar, hoe fijn zou het zijn als je helemaal voorgoed verlost kunt zijn van deze twee opties? Dat je kunt gaan sporten zonder aan je bril te denken, of om te slapen zonder dat je eerst aan je lenzen moet denken. We begrijpen dat niet iedereen in staat is om zomaar een ooglaserbehandeling te betalen, want het kostenplaatje kan hoog oplopen. Daarentegen kun je wel levenslang profijt hebben van scherpe ogen. Wat zijn de kosten voor een ooglaserbehandeling in 2021? Je leest het hieronder.

Ben ik geschikt voor een behandeling?

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Zo hebben sommige mensen een te dun hoornvlies of juist ernstig droge ogen. Ook kan de leeftijd een rol spelen of je in aanmerking kunt komen voor deze operatie. Wanneer je namelijk jonger bent dan 18 jaar dan veranderen je ogen nog regelmatig, waardoor dit kan leiden tot complicaties op latere leeftijd. Daarnaast moet je een minimum afwijking (bijziend) hebben tussen de -0,75 en -10 en een plus afwijking (verziend) tussen +0,50 en +4,5. Er zijn daarnaast ook nog enkele andere criteria die bepalen of je geschikt bent voor een behandeling, maar het belangrijkste: een goede algemene gezondheid. Wanneer je gezond bent, dan zijn vaak je ogen gezond waardoor je sneller in aanmerking kunt komen voor een dergelijke oogbehandeling.

ooglaserbehandeling

Kwaliteit en kosten

Wat zijn nu ooglaseren kosten? Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de chirurgische methode, maar ook het gezichtsvermogen en individuele factoren. Zo kan het hoornvliesdikte of eerdere ziekte meespelen bij de prijs van een ooglaserbehandeling. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk ook de keuze van de kliniek. Wanneer het om je eigen ogen gaat, dan is kwaliteit en persoonlijke aandacht natuurlijk van groot belang. Je ogen zijn zintuigen die alle signalen opvangen en doorgeven aan je hersenen om goed te kunnen functioneren. De prijzen kunnen verschillen van 900 euro per oog tot ongeveer 2000 euro.  Dit is helemaal afhankelijk van welke behandeling je kiest en welke het beste past bij de gezondheid van jouw ogen.

Vergoeding vanuit verzekering

Ondanks dat ogen laseren een chirurgische behandeling is, worden deze kosten vaak niet gedekt door de basisverzekering. Er worden weleens hoge uitzonderingen gemaakt wanneer er een groot verschil zit tussen de afwijking van beide ogen of als er een intolerantie is voor contactlenzen. Wanneer je de kosten voor ogen laseren vergoed wilt krijgen, dan heb je hier vaak een aanvullende verzekering voor nodig. Het is daarbij goed om te kijken wat jouw verzekeraar vergoed voordat je een afspraak maakt voor het laseren van je ogen. De hoogte van de vergoeding kan enorm verschillen, van 100 euro tot 750 euro per oog. Daarbij is het goed om te weten dat geen enkele verzekeraar de kosten in het geheel dekt.

Geef een reactie