managed services

Wat houdt managed services precies in?

Managed services is een ander woord voor het uitbesteden van bepaalde bedrijfsprocessen. Hiermee kun je veel tijd en energie besparen. Het doel van managed services is het efficiënt runnen van je business of om kosten te besparen. De organisatie die eigenaar is van de operaties of het systeem dat wordt beheerd door een ander, wordt de klant genoemd. De organisatie die de managed service aanbiedt wordt beschouwd als de dienstverlener. De taken die uit handen worden gegeven zullen niet alle taken overnemen maar alleen een paar specifieke taken. De klant blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het runnen van haar of zijn bedrijf.

Vastgelopen met je website?

Ben je helemaal klaar met runnen van je website en zie je de bomen door het bos niet meer. Dan is het vaak slim om een sitebuilder in te schakelen. Een sitebuilder heeft meestal een heel team met programmeurs paraat staan die kunnen helpen om je website weer naar behoren te laten functioneren. Ook hebben site builders vaak ontwerpers in dienst die je kunnen bijstaan in het zorgen voor een mooie look en feel. Ze kunnen teksten en fotos bewerken op de manier die jij het liefst wilt hebben. Mocht je dus twijfelen wacht dan niet en ga is kijken wat een sitebuilder voor jou kan betekenen.

Wat kun je verwachten bij een sitebuilder?

Een sitebuilder is er om je te helpen bij het opzetten van je website. Hierbij moet je denken aan de technische kant en de vormgeving kant. Uiteraard bepaal jij zelf hoe en wat je wilt doen met je website. Voor meestal een bepaald bedrag per maand krijg jij de ondersteuning die jij nodig hebt. Zou kunnen sitebuilders verschillende zaken toevoegen, bijvoorbeeld een zoekfunctie op je website of een kalender waarin mensen kunnen plannen voor afspraken of bezorgingen. Ook kunnen ze helpen met het vertalen van je website naar welke taal jij ook maar zou willen. De cookie melding om de gebruiker te mogen tracken is ook een optie om toe te voegen die je kunt helpen met het verzamelen van meer informatie over je klant.

Betalingen online

Stel je hebt net je gelikte webshop en kan nu eindelijk producten verkopen maar hoe gaat nou met die betalingen? De meest voor de hand liggende opties om een betaling te voltooien online zijn in Nederland met IDEAL, Paypal, of per credit card. Op deze manier gaat de betaling snel en is het geld gegarandeerd dat het aankomt. Ook zijn er opties om voor de klant betalingen pas achteraf te betalen. Hiervoor zijn er verschillende opties de meest bekende zijn Afterpay en Klarna. Hiermee zal de geld voorschiet jou je geld geven en de klant met extra kosten belasten voor het voorgeschoten geld of te wel rente.

Tips veilig online betalen

Omdat er zo veel online gekocht wordt en het ook steeds meer gedaan wordt worden er ook steeds grotere bedragen online betaald. Het online betalen brengt helaas dan ook weer de internetcriminelen met zich mee. Hier een paar tips om te zorgen dat je online met een betaling niet in de problemen komt. Fraude bij online kopen komt vaak voor. Veel fraudemeldingen gaan over niet ontvangen bestellingen. In veel gevallen zijn slachtoffers hun geld kwijt. Dit laatste kun je voorkomen door achteraf te betalen. Of door met je creditcard of PayPal af te rekenen. Check of de webwinkel een keurmerk heeft. Let op: sommige (nep)webwinkels gebruiken alleen het logo en zijn niet echt lid. Controleer dus of een webwinkel echt aangesloten is.

Geef een reactie