Hoofdpijn

Wat kan ik doen tegen mijn hoofdpijn?

Hoofdpijn is een erg vervelende pijn die kan blijven terugkomen. Wanneer je last hebt van hoofdpijn, dan kan dit veel verschillende oorzaken hebben. Daarentegen zijn er verschillende hoofdpijnen en meerdere oorzaken. Zo heb je de mogelijkheid om achter in het hoofd, bij de slaap en aan de voorkant van je hoofd last te hebben van hoofdpijn. Dit is natuurlijk erg frustrerend en daarom is het handig om te kijken waar jouw hoofdpijn vandaan komt. Wanneer je weet waar jouw hoofdpijn vandaan komt, kun je op zoek naar een goede oplossing.

Hoofdpijn door stress

Wanneer je last hebt van veel stress, dan krijg je een lichte hoofdpijn die aan de zijkanten van je hoofd beginnen. Deze pijn kan blijven zeuren. Om erachter te komen of je last hebt van spanningshoofdpijn is het belangrijk om zoveel mogelijk te ontspannen. Wanneer je hoofdpijn verdwijnt, weet je waar het vandaan komt en kun je dus op zoek naar een goede oplossing. 

De soorten hoofdpijn verschillen natuurlijk erg van elkaar, maar spanningshoofdpijn is een erg vervelende pijn die terug blijft komen. Wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn, dan is het erg handig om op zoek te gaan naar een goede oplossing. Zo kun je een warm bad nemen en even volledig ontspannen. Lukt dit nou niet? Dan is het verstandig om een andere oplossing te bedenken voor je stress. Door er werk van te maken zul je binnen enkele dagen minder stress ervaren.

Uitdroging die Hoofdpijn veroorzaakt

Als je te weinig drinkt overdag voor een aantal maanden  kun je last krijgen van lichamelijke klachten. Hoofdpijn is één van de bekende symptomen die zich voordoen als je aan het uitdrogen bent. Deze hoofdpijn wordt ook wel uitdroging hoofdpijn genoemd. Als je vermoedelijk last hebt van de uitdroging hoofdpijn is het erg handig om meer te drinken. Dit zal ervoor zorgen dat je binnen enkele weken geen hoofdpijn meer zal ervaren. Wees vooral streng voor jezelf en zorg dat je rond de 2 liter water drinkt per dag. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je zo snel mogelijk van de hoofdpijn af bent. Als je eenmaal van de hoofdpijn af bent, is het verstandig om elke dag toch nog genoeg water te drinken. Zo voorkom je namelijk opnieuw de uitdroging hoofdpijn. 

Ik heb vermoedelijk last van Migraine

Migraine is een wat hevige vorm van hoofdpijn. Mensen die vermoedelijk last hebben van Migraine zullen dit al gauw merken. De pijn is erg heftig, waardoor je er echt ziek door kunt worden. Als je last hebt van Migraine is het verstandig om geen paracetamol te slikken. Dit versterkt de hoofdpijn namelijk erg snel. Nurofen is het juiste medicijn om in te nemen met Migraine. Ook kun je een doktersvoorschrift laten schrijven voor goede medicijnen tijdens een Migraineaanval. De oorzaak van de Migraine aanval is onbekend. Er is niet veel over bekend, maar wel dat het erg pijnlijk kan zijn voor je lichaam. Wanneer de Migraine aan blijft houden is het verstandig om even een bezoekje te plegen bij de dokter. Migraine kan namelijk zorgen voor hersenschade. 

Geef een reactie