gewicht verliezen

Gewicht verliezen? Let dan hierop!

Het verliezen van gewicht is iets waar heel veel Nederlanders continu mee bezig zijn. Dit komt omdat ons gewicht letterlijk en figuurlijk bepaald hoe we in ons vel zitten. Ondanks dat we hier zo volop mee bezig zijn, lijkt het daadwerkelijk verliezen van gewicht nog erg moeilijk. Juist omdat dit als zo moeilijk wordt ervaren, geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het verliezen van gewicht!

Eten

Dat het voedsel dat we consumeren is van enorme invloed op ons gewicht. Ondanks dat iedereen dit week blijft het voor mensen die gewicht willen verliezen lastig om het juiste te eten. Dit komt met name doordat mensen ongezond voedsel over het algemeen lekkerder vinden dan gezond voedsel. Gelukkig hoeft dit anno 2021 helemaal geen probleem meer te zijn. Er zijn namelijk ook tal van heerlijke gezonde producten te verkrijgen in de supermarkten, op de markt en in diverse webshops. Denk bijvoorbeeld aan noten kopen bij Tres Bien. Noten zijn niet alleen lekker maar, mits in de juiste hoeveelheden geconsumeerd, ook nog eens ontzettend gezond! Probeer daarom zo veel mogelijk van de goede noten in jouw gerechten te verwerken.

Sporten

Wanneer je gewicht wilt verliezen dien je niet alleen gezonder te gaan eten. Om daadwerkelijk gewicht te verliezen dien je ook meer calorieën te verbranden. Dit kun je doen door te sporten. Het is hierbij belangrijk om je eigen routine te vinden. Over het algemeen vindt men sporten namelijk in eerste instantie niet leuk. Wanneer jij door de tijd heen de oefeningen geleerd hebt die jij leuk vindt, dan wordt het sporten in haar geheel ook een stuk leuker! 

Snacken?

Snacken is iets dat je zo veel mogelijk links moet laten liggen. Omdat het volledig stoppen met snacken voor velen teveel als een opgave voelt dien je hier afspraken met jezelf over te maken. Houd je bijvoorbeeld enorm van chocoladeletters? Spreek dan met jezelf af dat je alleen op bepaalde momenten een chocoladeletter mag eten. Denk hierbij aan iedere vrijdag of alleen nadat je minimaal 1000 calorieën hebt verbrand in de sportschool! Zo houdt je het snacken bijzonder en krijg je het op een ‘speelse’ manier snel uit je ritme.

Geef een reactie