Veel thuis aan het werk? Dit zijn essentials in je woonkamer

Thuiswerk wordt meer en meer gestimuleerd. En meestal doe je dit online, vanop je pc. Een computerscherm dat volledig functioneert in de zon, is nog altijd niet uitgevonden. Anders zouden we, zodra de zon komt kijken, gewoon buiten gaan zitten werken. Maar ook binnen kan het gebeuren dat je te veel licht of zon binnenkrijgt en je niet goed meer kan lezen op je pc-scherm. Shutters laten plaatsen is dé oplossing. Maar er zijn nog andere elementen die beter kunnen als je thuis werkt. Lees er hier alles over!

Shutters, dé manier om je lichtinval te regelen
Shutters bestaan uit lamellen die je kunt kantelen. De lamellen zitten in een vast raam gemonteerd. Er bestaan diverse soorten. Er bestaan kleine modellen voor grote ramen, die je vast op je raam monteert. Anderzijds bestaan er heel grote uitvoeringen, bijvoorbeeld voor buitendeuren. Zij worden langs de binnenzijde voor de deur geplaatst. Je kunt ze afzonderlijk openschuiven, net zoals plooideuren. Je hebt keuze uit verschillende breedtes van de lamellen. En je kunt ze in alle kleuren verkrijgen, zodat je ze perfect kunt afstemmen op je interieur. En wist je dat er handmatige en elektrisch te bedienen versies bestaan?

Andere items die jouw thuiswerk aangenamer maken
Je hebt dus al de zon geweerd uit je woonkamer. Maar ook ongewenste insecten, vliegen en muggen bijvoorbeeld, zijn storend als je geconcentreerd wilt werken. Als je ze nog niet hebt, schaf je dan op maat gemaakte horren aan. Deze bestaan in talloze uitvoeringen. En je vindt ze zowel voor je ramen als voor je deuren. Voor je buitendeuren bestaan er bijvoorbeeld scharnierhorren, een tweede deur dus, maar dan met een hor. Of je kiest voor een plissé hordeur, een schuifdeur met een gaas. Een andere mogelijkheid zijn de horlamellen. Dit zijn afzonderlijke banen gaas die horizontaal aan elkaar aansluiten. Je loopt er gewoon tussendoor. Voor je ramen heb je eveneens diverse mogelijkheden. Inzethorren passen op het raam, langs de binnenkant. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor kiepramen. Het beweegt met het raam mee. Opzethorren komen langs de binnenzijde op de kozijnen. Ze worden er vast aangemaakt. Rolhorren kun je naar boven en beneden rollen. Je kunt dus zelf instellen hoeveel je ze wilt sluiten of open laten. Je merkt het, elke soort hor heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In functie van je ramen kies de horren die het beste bij jou passen.

Creëer een gezellige én functionele werkplek
Als je regelmatig thuis werkt, is het heel belangrijk om je werkplek goed in te richten. Horren en een shutter helpen jou hier al voor een groot stuk bij. Denk ook aan aangename verwarming die je makkelijk regelt. En ook je verlichting is belangrijk. Zorg zowel voor gericht licht voor boven je werktafel, algemeen licht voor als je de kamer binnenkomt en sfeerlicht als je even wilt relaxen. Verder vul je je werkplek aan met woondecoratie. Beschouw je werkplek als een echte leefruimte. Plaats persoonlijke spullen zoals vakantiefoto’s of items die je aan je hobby doen denken in je nabijheid. Hoe aangenamer je het jezelf maakt, hoe efficiënter je zal werken!

Geef een reactie