De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer in je woonkamer is een echte blikvanger. Strak en naadloos en handig als je kinderen of huisdieren hebt want een gietvloer is erg eenvoudig schoon te houden. Daarnaast is een gietvloer waterdicht. Heeft een van je kinderen flink met water gemorst? Geen probleem, je gietvloer kan het allemaal hebben. Heeft een gietvloer alleen maar voordelen of zijn er ook nadelen? We kijken ernaar in dit artikel.

Makkelijk schoon te houden

Een van de grote voordelen van een gietvloer is dat deze makkelijk schoon te maken is. In tegenstelling tot houten vloeren heeft een gietvloer geen naden. Hierdoor blijft er geen vuil achter in de naden want de vloer bestaat uit één geheel. Daarnaast absorbeert de vloer geen hardnekkige vlekken zoals bijvoorbeeld wijnvlekken of vetvlekken. Een nadeel van gietvloeren is dat ze hard zijn. Hierdoor kunnen kleine kinderen zich makkelijker bezeren. 

Waterdicht en lange levensduur

Een gietvloer kan goed tegen water. Dat is een prettig gevoel wanneer je te maken krijgt met een lekkage. Een houten vloer raakt bij een lekkage bijvoorbeeld onherstelbaar beschadigd en moet vaak helemaal vervangen worden. Daarnaast gaat een gietvloer erg lang mee. Een gietvloer blijft wel tien tot twintig jaar goed. Eens in de tien jaar raakt de bovenlaag van de coating versleten. Breng je dan een nieuwe coating aan dan kun je weer een flink aantal jaren van je gietvloer genieten.

Coatingvloer

Vind je de prijs van een gietvloer net iets te hoog dan kun je ook kiezen voor een coatingvloer. Een coatingvloer is wat goedkoper dan een gietvloer en gaat iets minder lang mee. De coating bestaat uit meerdere lagen. Een coatingvloer oogt wel hetzelfde als een gietvloer en is daarmee dus een goed alternatief als je minder geld wil uitgeven aan een nieuwe vloer. 

Het plaatsen van een gietvloer

Het plaatsen van een gietvloer is niet eenvoudig. Als je wil dat de vloer echt strak komt te liggen kun je het beste een specialist inschakelen. Er worden meerdere lagen aangebracht. De lagen moeten goed drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor kan het aanbrengen van een gietvloer flink wat tijd in beslag nemen.

Geef een reactie