Je trap renoveren, hoe doe je dat?

Het renoveren van je trap is best een lastig klusje. Kun je het zelf? Of kun je het beter uitbesteden? Er zijn verschillende manieren om je trap te renoveren. Sommige traprenovaties kun je zelf doen. Andere kun je beter aan een vakman overlaten. In dit artikel bekijken we wat je zelf kunt doen en wat beter niet. 

Trap schilderen

Heb je een houten trap dan kun je deze er weer als nieuw uit laten zien door hem opnieuw te verven. Je trap schilderen kun je vrij eenvoudig zelf doen. De eerste stap is het schuren van de trap. Gebruik hiervoor een goede schuurmachine. Is je trap vlakgeschuurd en zijn alle oude verfresten verdwenen? Zorg dan dat deze helemaal schoon en stofvrij is. Dan kan de grondverf worden aangebracht. Als de grondverf droog is kun je de trap nog eens licht bijschuren. Daarna kan de verf worden aangebracht. Hierbij kun je kiezen tussen hoogglans of zijdeglans verf. Hoogglans verf is sterker, maar zijdeglans verf veroorzaakt minder snel krassen. Als de eerste laklaag is aangebracht en droog is, kan de tweede laklaag worden aangebracht.

Traprenovatie met overzettreden

Een andere manier om je trap er als nieuw uit te laten zien is door te werken met overzettreden. Hierbij worden er treden over de bestaande treden heen geplaatst en in het geval van een dichte trap worden er ook stootborden geplaatst. Het plaatsen van overzettreden is een secuur werkje dat je beter uit handen kan geven aan een specialist. Een expert als TopTrap heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van overzettreden. Zo weet je zeker dat je het resultaat krijgt dat je verwacht. 

Veel keuze uit materialen 

Je trap renoveren met behulp van overzettreden kan een goede keuze zijn als je echt iets nieuws wil. Er is namelijk keuze uit veel verschillende materialen. Wil je een mooie robuuste houten trap? Dat kan met overzettreden. Heb je liever een trap met een industriële betonlook? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren om je trap te renoveren. Sommige traprenovaties kun je zelf doen, andere kun je beter door een expert laten uitvoeren.

Geef een reactie