De voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland

Er zijn verschillende manieren om een auto te rijden. Je kunt een auto leasen of kopen. Koop je een auto, dan kun je deze nieuw aanschaffen of kiezen voor een occasion. Het is ook mogelijk om een auto te importeren uit het buitenland. Vooral het importeren van een auto uit Duitsland kan een voordelige keuze zijn. We bekeken de voor- en nadelen van het importeren van een auto uit Duitsland. 

Groter aanbod

Duitsland is een groot land. Dat betekent dat het aanbod vele malen groter is dan in Nederland. In Duitsland wordt er minder bespaard op comfort. Dat betekent dat er veel exclusieve uitvoeringen van verschillende merken en modellen rondrijden. Daarnaast is er meer variatie in het aanbod. Je ziet er stadsauto’s, maar ook grote SUV’s en stationwagens. Een auto importeren kan daarom een goede keuze zijn. In Duitsland is het makkelijker om een auto te vinden met alles erop en eraan. 

Goedkoper

Een van de grootste voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland is de prijs. Nieuwe auto’s zijn in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Daardoor ligt de prijs van occasions ook veel lager. Het kan al snel duizenden euro’s schelen. Het is vaak makkelijker om te onderhandelen over de prijs. Zelfs al moet je in Nederland invoerrechten betalen als je een auto invoert, dan nog is het aanschaffen van een occasion in Duitsland vaak goedkoper dan in Nederland. 

BPM betalen 

Als je een auto invoert vanuit het buitenland moet je BPM betalen in Nederland. Het proces van het importeren van de auto kan lastig zijn en er komt veel bij kijken. Daarom is het belangrijk dat je alles van tevoren goed uitzoekt. Vraag advies aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s uit het buitenland. Een bedrijf als https://www.import-autos.nl kan je precies vertellen wat er moet gebeuren en ervoor zorgen dat het invoerproces vlekkeloos verloopt.

Geef een reactie